"Sportuj s radostí"."Každý svým tempem".

Běh harteckou alejí má novou disciplínu

22.06.2015 12:48

 

Běh harteckou alejí je závod pro žáky základních škol. V letošním roce organizátoři poprvé přibrali i předškoláky, kteří běželi 200 m trať. Největší novinkou ale byla letos zcela nová disciplína – "Běh v hadu za třídní učitelkou na 111 m", kterou vyhrála třída Lucie  Bucharové z Dolní Branné.

Celkem alejí proběhlo 296 závodínků ze základních škol Školní, Náměstí Míru, Horská, Lesní, Dolní Lánov, Dolní Branná a MŠ Lesní.

Cílem Běhu harteckou alejí není pouze počet zpocených triček, ale také to, že žáci poznají novou část města. Historii Dubové aleje u Zámečku na Podhůří pro nás letos vypátral Ing. Jakub Šimurda z Krkonošského muzea ve Vrchlabí.

Díky němu jsme se dozvěděli, že dubová alej byla r. 2009 prohlášena významnou krajinnou dominantou. Alej sestává z 83 dubů, jejichž kmeny mají v obvodu až 300 cm. Ty nejstarší shlíží na hartecký zámek už 190 let.

Za organizátory závodu bych chtěl poděkovat všem, díky nimž se letošní závod tak pěkně vydařil. Jsou to studentky gymnázia v čele s Petrou Hančovou, Městská policie Vrchlabí reprezentovaná Karlem Vitvarem, moderátor Linek Vričan a fotograf Jiří Novák. V neposlední řadě děkujeme i Krakonošovi za vydařené počasí.

Těším se na další ročník

 

Jiří Cupák, ředitel závodu

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode